Sillanpää erkänner att han köpt över ett hekto metamfetamin

Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Sångaren Jari Sillanpää har erkänt för polisen att han använt metamfetamin sedan 2014. Sillanpää kan ändå inte förklara hur det hamnade metamfetamin i hans väska.

– Livet är inte menat att vara lätt, skriver Jari Sillanpää i en statusuppdatering på Facebook.

– Mitt i allt kaos kan jag ändå berätta att jag var oerhört lycklig då jag släpptes från polishäktet i Böle på måndagen. Jag ville krama hela världen. Jag fick känna på hur det är att bli av med friheten och då jag väl kom ut var jag så lycklig, skriver Sillanpää.

Sillanpää meddelar i samma inlägg att han erkänt narkotikabruk för polisen. Enligt Sillanpää är det frågan om narkotika för eget och några kompisars bruk som han skaffat i samband med olika fester åren 2014–2017.

Han har köpt mellan ett och tio gram åt gången. Sammanlagt handlar det om ett drygt hekto metamfetamin.

På söndagen greps sångaren på flygplatsen då han kom hem från en semesterresa i Thailand. Tullen hittade små mängder metamfetamin i Sillanpääs väska då han återvände från semesterresan på lördagen, men Sillanpää kan inte förklara hur narkotikan hade hamnat där.

110 gram metamfetamin är en så stor mängd att det är frågan om narkotikabrott.

I januari dömdes Sillanpää till närmare 24 000 euro i dagsböter efter att ha kört bil påverkad av amfetamin.

Sillanpää slog igenom som sångare då han utsågs som tangokung vid Tangomarknaden i Seinäjoki i mitten av 90-talet. Han har sålt över 800 000 skivor, tredje mest av alla soloartister i Finland.

Sillanpääs inlägg kan du läsa här.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning