Silja Symphony sitter fortfarande fast i Stockholm

Tallink Siljas fartyg Symphony sitter fast i Stockholm på grund av ett tekniskt fel. På bilden Silja Lines passagerarfärja utanför Runsala folkpark sommaren 2018. Bild: Mikael Piippo/SPT

Silja Symphony avgår inte från Stockholm på måndagen.

Tallinks kryssningsfärja Silja Symphony skulle enligt tidtabellen ha lämnat Värtahamnen i Stockholm vid 16.45 på söndagen med sikte på Helsingfors. Så blev det inte, men passagerarna har erbjudits att få sova över på färjan.

Efter att fartyget anlände till Värtahamnen på morgonen upptäcktes ett tekniskt fel. Experter arbetade med problemet under söndagen – utan resultat. Därmed ställdes söndagens avgång in.

– Det tekniska felet sitter i en av fartygets stabilisatorer, säger Tallinks kommunikatör Oscar Brehmer till TT.

Strax över 2 000 passagerare befinner sig på kryssningsfärjan i Värtahamnen med möjlighet att sova över.

– Besättningen ombord gör sitt allra bästa för att tillgodose komforten så att alla förses med information och har det bra, säger Oscar Brehmer.

Söndagens inställda avgång innebär att Silja Symphonys avgång från Helsingfors på måndag morgon också är inställd. När fartyget är åter i trafik är oklart i dagsläget.

– Man kommer fortsätta jobba med att lösa det tekniska felet, och det hoppas vi kunna göra så fort som möjligt. Efter det inspekteras fartyget och sedan kan man återgå till normal trafik, säger Oscar Brehmer.

TT: Kommer passagerare att få ersättning?

– Det är alldeles för tidigt att prata om kompensationer och så nu, men vi kommer att gå igenom det och ha dialog med passagerare för att se att alla har det bra, säger Oscar Brehmer.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning