Siiri Rantanen, 92, tror mest på Pärmäkoski

Det är oklart om skidlegenden Siiri Rantanen, 92, kommer att synas på läktaren i Lahtis. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Skidlegenden Siiri Rantanen har upplevt alla sju skid-VM i Lahtis. 2001 är ett mästerskapsår inte heller hon glömmer.

När skidlegenden Siiri Rantanen siar om hemma-VM i Lahtis är Krista Pärmäkoski den finländska idrottare hon tror mest på. Det säger hon i en intervju för Iltalehti.

OS-segraren och den mångfaldiga VM-medaljören Rantanen har upplevt samtliga skid-VM i Finland, det vill säga alla sju mästerskap i Lahtis.

Bland de mest oförglömliga tävlingarna finns i negativ bemärkelse dopnings-VM år 2001.

– Först var allt så trevligt, jag kramade om Harri Kirvesniemi. Sen kändes det bara att åhå.

I samma intervju för Iltalehti berättar 92-åringen att hon fortfarande skidar flera gånger i veckan. Om hon däremot kommer att uppleva årets VM på stadion är ännu oklart.

– Jag går och tittar om jag får biljetter någonstans ifrån. Jag ids inte betala då man ser så bra på tv, säger Rantanen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning