SIF värvar från Estland

SJundeå IF:s tränare Kaj Hagman är imponerad av Ott Varik och tror att han ska ha en stor roll i kommande säsongs lag. Bild: Thomas Sundström

Sjundeå IF har förstärkt truppen inför den kommande säsongen. Nyförvärvet Ott Varik anländer till Sjundeå från det södra grannlandet Estland.

Enligt Västra Nyland har Sjundeå IF:s herrar värvat Ott Varik och fortsätter leta efter ytterligare förstärkning. Varik, 27, spelade i fjol för estniska Viljandi HC.

– Jag såg honom redan i Lärkkulla Cup för några år sedan och då märkte man att det var en bra högerytter. Nu är han äldre och mer rutinerad och visst räknar vi med att han skall ha en stor roll i laget, säger tränaren Kaj Hagman till Västra Nyland.

Sjundeå har lidigt tunga förluster på spelarsidan i form av Theo Westerlund och Ian Martin. Nu har laget värvat in Carl Weurlander och Varik och fortsätter pussla ihop truppen inför nästa säsong.

– Vi söker ännu efter spelare och en vänsterytter som klarar av att försvara står högt på önskelistan. För en tid sedan blev det också klart att Carl Weurlander flyttar till oss från KyIF och honom hoppas jag på. Men förstås är han ännu ung.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning