Siemens: Visst skulle vi ha lyckats

Bilden är från september 2011. Då sade Trafikverket HST:s projektchef Kimmo Reiman att perrongdörrarna i Nordsjö kommer att fungera. Bild: Leif Weckström

Siemens fick i uppdrag att bygga om metrobanan. Enligt Helsingfors gick det inte alls. Nu möts parterna i tingsrätten.

Enligt det tyska storbolaget Siemens hade det resurser och kunnande för att bygga om Helsingforsmetron förarlös. Det framgår av ett pressutskick som bolaget offentliggjorde i går.

Vidare heter det i pressmeddelandet att Siemens inte är skyldigt till dröjsmålen. Bolaget påpekar att många gamla tåg var ombyggda och det hade gjorts framgångsrika tester när avtalen sades upp.

Siemens vd Juha Lehtonen påpekar att Trafikverket HST:s egna utredningar visar att den automatiserade förarlösa metron trots allt är framtid också i huvudstadsregionen.

– Det här med rättegång är tråkigt. Jag hoppas att vi kan lösa tvisten på ett bra sätt och därför är det beklagligt med en domstolsbehandling, säger han.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning