SFV stöder renovering av teater och folkhögskola

Johan Aura Bild: Dan Andersson /Arkivbild

Svenska folkskolans vänner delar ut stöd till renoveringen av Wasa Teater, tillbyggnaden vid Kronoby folkhögskola och projektet Kultur i äldrevården.

SFV:s styrelse beslutade vid sitt möte i april att stöda renoveringen av Wasa Teater med 200 000 euro. Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur renoverar teatern inför 100-årsjubileet år 2019.

Tillbyggnaden och renoveringen av Kronoby folkhögskola får 40 000 euro.

– Kronoby folkhögskolas ambitiösa satsningar på språk- och integrationsarbetet vill vi gärna stöda. Verksamheten sammanfaller bra med SFV:s syften, säger SFV:s kanslichef Johan Aura i ett pressmeddelande.

SFV:s styrelse beslutade också att stöda projektet Kultur integrerat i äldrevården med 90 000 euro fördelat på tre år. Projektet ska skapa modeller och förebilder för kulturella tjänster anpassade till vårdsektorn.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning