SFV har sålt Kvarnuddens lägergård i Lovisa

Pengarna ska användas för att stärka de sektorer SFV jobbar för. Det vill säga utbildning, kultur och fri bildning på svenska i Finland.

Svenska folkskolans vänner, SFV, har sålt Kvarnuddens lägergård vid Pernåviken i Lovisa.

– Vi är mycket nöjda över att ha hittat en helhetslösning som är bra för alla parter. Köparna har rötter i regionen och vill värna om att fastigheterna sköts på ett traditionsenligt sätt, säger SFV:s kanslichef Johan Aura i ett pressmeddelande.

Kvarnudden donerades till SFV 2003 av Helsingfors folkskolors lärare- och lärarinneförening som då upplöstes.

Enligt donationsbrevet skulle SFV upprätthålla sommarkoloniverksamhet för lågstadieelever i (skriv: från) mindre bemedlade familjer från Helsingfors fram till 2006. SFV skulle fortsätta med verksamheten om det fanns förutsättningarna för det.

Sommarläger för barn arrangerades sista gången på Kvarnudden sommaren 2013.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning