SFV ger stöd till företagsamhet

Svenska folkskolans vänner ger ett bidrag på 75 000 euro till föreningen Ung Företagsamhet.

Syftet med donationen är att fler finlandssvenska barn och ungdomar ska få kunskaper i företagsamhet, arbetslivskompetens och ekonomikunskap, uppger SFV i ett pressmeddelande.

Föreningen Ung Företagsamhet ska de närmaste två åren nå ut till alla finlandssvenska skolor genom bland annat fortbildning av lärare, seminarier och olika typer av evenemang. Målsättningen är att 500 svenskspråkiga lärare, 2 500 barn och ungdomar skall ta del av projektets verksamhet per år.

– Bidraget från SFV har en avgörande roll för utvecklingen av UF:s verksamhet i hela Svenskfinland. Vi kommer bland annat att arrangera Våga vara företagsam-tävlingar på tretton orter, säger utvecklingschef Inger Aaltonen vid Ung Företagsamhet i pressmeddelandet.

UF erbjuder läromedel för alla skolstadier genom "Stigen för företagsamhetsfostran" som innehåller material om framtidens färdigheter för 7–29-åringar. Materialet har utvecklats i samarbete med Utbildningsstyrelsen.

– Bildning och kunskap inom företagsamhet är en viktig färdighet i dagens föränderliga samhälle, säger SFV:s kanslichef Johan Aura.

SFV har i år beviljat sammanlagt 1,1 miljoner euro till svenskspråkig utbildning, kultur- och biblioteksverksamhet eller den fria bildningen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning