SFP:s presschef Dan Ekholm har sagt upp sig – "jag är van vid mera frihet än vad som är möjligt i politiken"

Bild: Dan Ekholm/SPT

Ekholm blev rekryterad som Svenska Folkpartiets (SFP) presschef i höstas, men säger att det inte är hans grej.

– Som journalist är jag van vid mera frihet än vad som är möjligt inom politiken, säger Dan Ekholm i telefon.

Ekholm har en lång journalistkarriär bakom sig, bland annat som Yles utrikeskorrespondent i Stockholm, Bryssel och Berlin och som nyhetschef. Han började som SFP:s presschef i höstas, men Ekholm säger att han under året märkte att jobbet inte var hans grej.

– Jag tycker att jag kanske inte hade så mycket att ge, säger Ekholm.

Hur ser du på SFP som parti?

– SFP är ett jättefint parti som uppfyller en viktig uppgift och har många fina politiker.

Har du på något sätt varit missnöjd med SFP?

– Nej.

Hur ser du på partiets framtid?

– Jag tror att partiet har en ljus framtid. Tiden i opposition har varit jättenyttig och fått SFP att tänka mer ideologiskt medvetet. Väljarna har också vaknat upp för vad det betyder då SFP inte sitter i regeringen.

Vad ska du göra i stället?

– Jag vet inte riktigt, jag ska ta semester och så får vi se. Jag tänkte njuta av sommaren och läsa böcker. Jag har en lång lista med olästa böcker.

Vill du jobba med journalistik igen?

– Jag har faktiskt ingen aning om vad jag kommer att göra. Jag ska ta mig en funderare och världen är full av möjligheter. De senaste sex åren har jag rapporterat från 20 olika europeiska länder om deras politiska situation och det hoppas jag kunna få användning för. Jobbet vid SFP har också lärt mig att förstå politiken inifrån, säger Ekholm.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46