SFP:s Henriksson: Lönesänkningar väcker ingen talkoanda

Att kräva lönesänkningar förefaller som ett förenklat sätt att se på läget, säger SFP-basen Anna-Maja Henriksson i en kommentar till EK:s utspel.Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson säger i en kommentar till EK:s utspel att arbetsmarknaden ska förnyas på ett humant sätt.

Hon anser det viktigt att satsa på lokala avtal, slopa onödig byråkrati och behovsprövningen av utländsk arbetskraft, förnya familjeledigheterna samt satsa på välmående i arbetslivet.

Henriksson påminner om att SFP redan i somras presenterade tio konkreta åtgärder för att förbättra sysselsättningen. Alla dessa åtgärder är enligt henne "möjliga att förverkliga, ökar skatteintäkterna och har människan i fokus".

"När vi förnyar arbetsmarknaden får vi inte glömma den viktigaste resursen, nämligen arbetstagarna", säger Henriksson i ett pressmeddelande.

"Att kräva lönesänkningar förefaller som ett förenklat sätt att se på läget och väcker inte den talkoanda som nu borde finnas för att förbättra sysselsättningen i landet", konstaterar Henriksson.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00