SFP:s Henriksson kräver pengar för vaccinationsupplysning

Hur viktig frågan i praktiken är avgörs under de närmaste dagarna, enligt Anna–Maja Henriksson (SFP). Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

SFP:s partiordförande Anna–Maja Henriksson kräver att den bristfälliga vaccinationstäckningen tas på allvar i hela landet, speciellt i Österbotten.

– Nu då regeringen fördelar de så kallade julklappspengarna finns det möjlighet att ta vaccinationsupplysningen i beaktande, frågan är om viljan finns, säger Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande.

På måndag besökte Henriksson Malmska sjukhuset i Jakobstad.

– Det är glädjande att höra att det inte uppdagats fler fall av mässling. Det är ändå uppenbart att det behövs mera medel för vaccinationsinformation på bred front för att i framtiden undvika liknande fall, och för att öka vaccinationsnivån nationellt, säger Henriksson.

Enligt Henriksson har SFP redan länge jobbat med att försöka få fram extra pengar för det här. SFP har också lyft frågan i en budgetmotion till riksdagen och bett om 200 000 euro för att öka vaccinationsupplysningen.

– I fjol röstades vår budgetmotion ner. Nu är det dags att bekänna färg för Centern, Samlingspartiet och De Blå, säger Henriksson i pressmeddelandet.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning