Live

SFP ohotad etta i Grankulla

Gunilla Löfstedt-Söderholm tar en plats i Grankulla fullmäktige. Bild: Cata Portin

SFP och Samlingspartiet fortsätter att dela på makten i Grankulla. Veronica Rehn-Kivi blev röstdrottning i Grankulla och Gunilla Löfstedt-Söderholm är nytt namn i fullmäktige.

I Grankulla fortsätter SFP och Samlingspartiet att regera. SFP förlorade en plats i fullmäktige och får 15 platser. Också Samlingspartiet förlorade en plats i fullmäktige och har 12 platser. De gröna och Sannfinländarna gick framåt och knep ett tilläggsmandat var. De gröna har 4 platser i fullmäktige och Sannfinländarna 2 platser. KD och SDP fick en plats var.

En av de nya fullmäktigeledamöterna för SFP i Grankulla är Gunilla Löfstedt-Söderholm som samlade 139 röster. Hon samlade näst flest röster i SFP efter riksdagsledamoten Veronica Rehn-Kivi som fick 334 röster. Löfstedt-Söderholm är känd som tidigare nyhetsankare i Tv-nytt och som kommunikationsdirektör för Svenska Litteratursällskapet.

– Det här resultatet är givetvis glädjande för mig eftersom jag är med för första gången. Det här har varit en mycket lång kampanj och jag har märkt att många väljare har varit mycket försiktiga med komma med respons. Det var först under de sista veckorna som kampanjen kom i gång på allvar, säger Löfstedt-Söderholm.

Hon har främst fört kampanj på sociala medier och då på Facebook. I de nya fullmäktige har hon en del frågor som står henne nära hjärtat.

– Eftersom jag är aktiv i Grankulla Svenska Pensionärer så står äldreomsorgen nära hjärtat, men också ungas välmående har en stor betydelse för mig. Också kulturfrågor är viktiga för mig och det skulle vara bra att vi får i gång kulturlivet igen efter en lång paus. Och så spelar givetvis byggande och stadsplanering en stor roll för mig, säger Löfstedt-Söderholm.

Som väntat är Veronica Rehn-Kivi röstdrottning i Grankulla. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning