SFP nominerade kandidater inför områdesvalet i Nyland

Att riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi ställer upp även i välfärdsområdesvalet motiverar hon med att det behövs djup kännedom om målen med vårdreformen. Bild: Ari Sundberg/SPT

Veronica Rehn-Kivi och Henrik Wickström är med bland de kandidater som ställts upp av SFP:s kretsmöte i Nyland.

SFP i Nyland nominerade sina första kandidater till välfärdsområdesvalet på fredagen.

Veronica Rehn-Kivi är riksdagsledamot och sitter för andra perioden med i social- och hälsovårdsutskottet. Henrik Wickström är vice ordförande i SFP. Båda hör till dem som ställer upp i Västra Nylands välfärdsområde.

– Jag har haft förmånen att få delta i arbetet med en vårdreform i riksdagen under två perioder och med två olika modeller och jag kan säga att jag blivit rätt så insatt i utmaningarna med vårt vårdsystem och med den nu godkända vårdreformens innehåll, både det som är bra, det som måste bli bättre – och också dess fallgropar, säger Rehn-Kivi (SFP), i ett pressmeddelande.

Hon medger att det finns en viss problematik kring att samma personer sitter på många olika förtroendeposter och på olika beslutsnivåer, men argumenterar för kandidaturen med att det behövs sakkunskap om reformens mål.

Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm, stadsstyrelseordförande i Raseborg, ställer också upp i valet i Västra Nyland.

I Östra Nylands område kandiderar bland många andra SU-ordförande Frida Sigrids, ministergruppens specialmedarbetare Otto Andersson och Elin Blomqvist-Valtonen, vice ordförande i Borgå stadsstyrelse.

I Vanda-Kervo välfärdsområde nominerades Patrik Karlsson, Jouko Nieminen och Ann-Christine Teir. Nomineringarna fortsätter fram till mitten av december.

Välfärdsområdesvalet äger rum den 23 januari 2022.

Helsingfors ingår inte i valet, eftersom staden är ett eget område och valde sitt fullmäktige redan i somras.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning