Sexkantsnyckel pryder Ikea-grundarens dödsannons

Bild: Smålandsposten

Ikeas grundare Ingvar Kamprad avled i lördags, 91 år gammal. Då hans tidigare medarbetare hedrade honom var det en välbekant pryl som fick pryda dödsannonsen.

I dag hölls en stor minnesstund för Ingvar Kamprad i Älmhult, där det första Ikea-varuhuset grundades år 1959. Företagets alla 5 000 anställda på orten var inbjudna, skriver Expressen.

– Det är för att hedra minnet av Ingvar. Men också för att fira Ikeas framgångar och blicka framåt precis enligt Ingvars önskemål, säger Johanna Blomqvist på Ikeas pressavdelning till tidningen.

Minnesstundens program innehöll både minnen och blickar framåt. Deltagarna bjöds bland annat på prinsesskaka, som lär ha varit Kamprads favorit.

I dag hedrade hans medarbetare honom med en dödsannons i Smålandsposten. I stället för ett sedvanligt kors var det en välkänd Ikea-symbol som fick pryda annonsen, det vill säga en sexkantsnyckel. Sexkantsnyckeln hittas i många Ikea-paket och ska hjälpa kunden att skruva ihop möbeln hen köpt i varuhuset.

Kamprads begravning kommer att vara en privat tillställning, skriver Expressen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning