Sexkantsnyckel pryder Ikea-grundarens dödsannons

Bild: Smålandsposten

Ikeas grundare Ingvar Kamprad avled i lördags, 91 år gammal. Då hans tidigare medarbetare hedrade honom var det en välbekant pryl som fick pryda dödsannonsen.

I dag hölls en stor minnesstund för Ingvar Kamprad i Älmhult, där det första Ikea-varuhuset grundades år 1959. Företagets alla 5 000 anställda på orten var inbjudna, skriver Expressen.

– Det är för att hedra minnet av Ingvar. Men också för att fira Ikeas framgångar och blicka framåt precis enligt Ingvars önskemål, säger Johanna Blomqvist på Ikeas pressavdelning till tidningen.

Minnesstundens program innehöll både minnen och blickar framåt. Deltagarna bjöds bland annat på prinsesskaka, som lär ha varit Kamprads favorit.

I dag hedrade hans medarbetare honom med en dödsannons i Smålandsposten. I stället för ett sedvanligt kors var det en välkänd Ikea-symbol som fick pryda annonsen, det vill säga en sexkantsnyckel. Sexkantsnyckeln hittas i många Ikea-paket och ska hjälpa kunden att skruva ihop möbeln hen köpt i varuhuset.

Kamprads begravning kommer att vara en privat tillställning, skriver Expressen.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning