Sex simmare till VM

Jenna Laukkanen är ett av de finländska medaljhoppen i VM. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Färska EM-medaljören Mimosa Jallow är en av de sex finländarna som åker till VM i Kina.

Ida Hulkko, Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Riku Pöytäkivi och Andrei Tuomola representerar Finland i kortbane-VM i Kina 11-16 december. Alla sex har klarat A-resultatgränsen, som är snittet av de tio bästa försökstiderna i de två föregående VM.

Jallow har haft den bästa säsongen än så länge, då hon vann EM-brons i 50 m ryggsim i lång bana i Glasgow i somras. Jenna Laukkanen har från förut två EM-guld i bröstsim i kort bana, två EM-brons i bröstsim och stafett i lång bana, samt två EM-silver i bröstsim i kort bana. Liukkonen har ett EM-brons i 50 m frisim i lång bana och ett EM-brons i stafett i kort bana.

För två år sedan i VM i Kanada blev Finland utan medalj. I kortbane-EM i Israel för ett år sedan vann Laukkanen två EM-silver.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46