Sex positiva covid-prov i Premier League

Sex positiva covid-19-fall rapporteras efter en testrunda av spelare och ledare i Premier League. Bild: Paul Chiasson/AP/TT

Sex personer från tre olika klubbar har testats positivt för covid-19, uppger Premier League.

Den engelska fotbollsligan tog sammanlagt 748 prover i söndags och måndags inför träningsstarten då klubbarna fått tillstånd att börja träna i små grupper.

"Spelare eller ledare som testats positivt kommer nu att självisoleras under sju dagar", skriver Premier League i ett uttalande. Den engelska fotbollsligan kommer inte att gå ut med namn och klubbtillhörighet på de som testas positivt.

I måndags röstade Premier League-klubbarna för att tillåta träning under strikta former, i små grupper och utan kontakt. Några av lagen drog i gång träningen på tisdagen. Nästa vecka kommer Premier League att besluta när träning med kontakt kan tillåtas igen inför återuppstarten av ligan i juni.

Premier League pausades på grund av coronapandemin den 13 mars.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning