Sex finländare till final i orienterings-VM

Arkivbild. Venla Harju var en av de sex finländare som tog sig till sprintfinalen i orienterings-VM i Tartu. Bild: Pirjo Valjanen / Handout

Orienterings-VM körde i gång i Tartu i Estland med sprintkval. Samtliga av distansens finländska dam- och herrlöpare tog sig till final.

Tre stycken kvalomgångar för damer och tre för herrar löptes. I varje omgång var en finländare bland de 15 bästa och kvalade därmed till final.

I damernas första omgång tog VM-debutanten Kirsi Nurmi en sjätteplacering, i den andra tog Venla Harju en femteplacering och i den sista omgången kom Marika Teini på tionde plats.

För herrarnas del placerade sig VM-debutanterna Jesse Laukkarinen och Otto Simosas på 14:e och 15:e plats i sina kvalomgångar. Aleksi Niemi stod för dagens bästa finländska prestation och kom tvåa i sitt heat.

Sprintfinalerna löps i morgon.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning