Seta portar KD:s kandidat i EU-valsdebatt

Människorättsorganisationen Seta ordnar en EU-valsdebatt under den internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi i Europasalen den 17 maj. Bild:

Seta tillåter inte KD:s kandidat Tapio Puolimatka att delta i deras EU-valsdebatt. I stället ber de att KD skickar en annan kandidat som står närmare människorättsorganisationens linje.

Seta ordnar en EU-valsdebatt under den internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi i Europasalen den 17 maj. Människorättsorganisationen har bett alla riksdagspartier och småpartier att delta i paneldiskussionen.

– Kristdemokraternas Tapio Puolimatka är inte välkommen som debattör till vår paneldiskussion för att han aktivt verkar emot de personers rättigheter som tillhör sexual- och könsminoriteter, säger Setas generalsekreterare Kerttu Tarjamo i ett pressmeddelande.

I publiken sitter personer som tillhör olika sexual- och könsminoriteter.

– Vi vill att de lhbtiq-personer som kommer till debatten inte behöver vara rädda för att bli ifrågasatta och förklarade som värdelösa. De upplever tillräckligt av det.

Seta uppger att de är beredda att fortsätta diskussionen och att KD:s representanter är välkomna att bekanta sig med organisationens verksamhet.

Puolimatka förundrar sig för sin del hur en organisation som får offentligt stöd "kan agera så här odemokratiskt".

– Vad i Setas verksamhet är så ifrågasättbart att det inte ens i sin egen paneldebatt kan skapa förutsättningar för en öppen diskussion, trots att alla andra deltagare och publiken tillsammans kan försöka omkullkasta mina argument, säger Puolimatka i ett pressmeddelande.

 Puolimatka är känd för sina starka åsikter mot att lagen om ett könsneutralt äktenskap skulle godkännas.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning