Serena Williams hoppar av Australian Open

Bild: Lehtikuva/Saeed Khan

Serena Williams drar sig ur tennisturneringen Australian Open i Melbourne. Stjärnan anser sig inte vara i form efter att ha fött barn.

"Efter att ha spelat i Abu Dhabi inser jag att även om jag är riktigt nära så är jag inte där jag vill vara", säger amerikanskan i ett uttalande.

"Jag är besviken över det, men jag bestämt mig för att inte delta i Australian Open i år", skriver hon, och tackar även för stödet från sina fans.

Williams vann Australian Open förra året.

Den 23-faldiga grand slam-segraren gjorde strax före årsskiftet comeback efter att ha fött barn. Då förlorade hon mot Jelena Ostapenko från Lettland under en uppvisningsturnering.

Williams födde den 1 september sitt och maken Alexis Ohanian första barn. Knappt fyra månader senare var hon alltså tillbaka på tennisbanan.

Turneringen i Melbourne startar den 15 januari och flera stjärnor har lämnat återbud. En höftskada sätter stopp för britten Andy Murray. Den förre världsettan har inte spelat en tävlingsmatch sedan han förlorade kvartsfinalen i Wimbledon för ett halvår sedan. Inte heller japanen Kei Nishikori kommer att delta i Melbourne.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00