Serena: "Jag har känt mig som en dålig mamma"

Serena Williams. Bild: AFP / Lehtikuva / Ezra Shaw

Hon drog sig ur veckans tävling i Montreal av personliga skäl. Nu berättar tennisstjärnan Serena Williams, 36, om en ihållande förlossningsdepression.

Serena Williams, 36, har tidigare berättat om de svåra komplikationer hon drabbades av efter förlossningen av hennes dotter Alexis Olympia, i september förra året. "Jag dog nästan", skrev hon i en krönika för CNN.

Nu har hon delat med sig om hur tuff den senaste tiden också har varit psykiskt.

"Förra veckan var svår för mig. Jag gick inte bara igenom en del tunga personliga saker, utan var också i en röta. För det mesta kände jag mig som en dålig mamma. Jag har läst i flera artiklar att förlossningskänslor kan vara i upp till tre år om man inte tar tag i det", skriver Williams på sociala medier och refererar till förlossningsdepression.

Williams, som i helgen drog sig ur Rogers Cup i Montreal, menar att det har känts svårt att balansera sitt tennisarbete och familjen.

"Det är fullt normalt att inte känna att jag gör tillräckligt mycket för mitt barn", skriver hon.

Inlägget har hyllats för sin ärlighet, och stöd har kommit från flera håll – bland annat tennisvärlden.

"Du är en stentuff kvinna!", skriver tidigare världsettan Andy Roddick.

Fakta

Det här är förlossningsdepression

"Depression efter förlossningen är ett allvarligare problem som drabbar en av tio. Liksom andra depressioner går den över till slut, men kan pågå i många veckor eller månader och innebär ett stort lidande. Därför finns det anledning att sätta in åtgärder som gör förloppet så kort som möjligt.

Depressionen kan uppträda när som helst under det första året efter förlossningen, men börjar vanligen under det första halvåret".

Källa: Psykologiguiden

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03