Serber världsmästare på att tillreda testiklar

En av maträtterna i "Världsmästerskapen i testikeltillagning" var vårrullar, dock inte just dessa. Arkivbild.Bild: TT/Lars Pehrson/SvD

En udda mattävling har avgjorts på den serbiska landsbygden.

Lag av blandad kompott, alltifrån grupper av vänner till professionella kockar, deltog i den femtonde upplagan av "Världsmästerskapen i testikeltillagning".

Vårrullar, ratatouille och curry var några av rätterna på menyn – alla rätter med den lilla twisten att de måste innehålla djurtestiklar.

Kokkärl sattes upp i skogen där maten tillagades över öppen eld under lördagen. De gråaktiga testiklarna skulle kunna avskräcka vissa personer, men deltagarna var nästan poetiska över råvarans kvaliteter.

– Det fanns vissa riktigt intressanta smakkombinationer. Vinnaren var jättebra, verkligen fantastisk, säger Philomena O'Brien, en australiska som ingick i den tre personer stora juryn som blindtestade mat från nära 20 lag.

– Att välja de bästa kulorna är ett rätt stort ansvar, säger hon med ett leende.

Ett lokalt serbiskt lag kröntes till vinnare i skenet av fyrverkerier som smattrade mot himlen. De slog både ett par japanska currygastronomer och ett franskt lag, där en av personerna äger en restaurang i Paris.

24-årige Milos Kojanic yppar inte ett ord om vad som gjorde hans lag till segrare.

– Det är en hemlighet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00