Sent mål räddade Europamästaren: "Viktigt"

Nederländernas Jill Roord firar segermålet mot Nya Zeeland. Bild: Loic Venance/Lehtikuva-AFP

Det krävdes tilläggstid för att Europamästaren Nederländerna skulle få hål på Nya Zeeland i VM-premiären.– Det var en svår match, säger mittfältsstjärnan Lieke Martens efter 1–0-segern.

Nederländerna hade som väntat ett stort bollinnehav, 69 procent. Men Nya Zeeland hade en storspelande målvakt i Erin Naylor, och det såg ut att bli 0–0.

Då klev en inhoppare fram och ordnade den orangea premiärsegern. Arsenalspelaren Jill Roord hoppade in i den 75:e minuten och höll sig framme och nickade in bollen mål i den andra tilläggsminuten.

– Det var en svår match och vi hade problem med att skapa luckor. Nya Zeeland försvarade sig väl och det var inte vår bästa match, den saken är klar. Men jag tycker att vi har det som krävs för att klara den här typen av tuffa matcher, för vi har ett ganska erfaret lag nu. Det var viktigt för laget att vi började med en vinst och nu ska vi analysera vad vi kan göra bättre, säger mittfältsstjärnan Lieke Martens – tidigare i både Göteborg och Rosengård och numera i Barcelona – till Fifas webbplats.

Nya Zeelands förbundskapten Tom Sermanni var förstås besviken efter förlusten, men hyllade också spelarnas laginsats.

– Spelarna kommer vara helt förkrossade, men vi är en väldigt härdig grupp och jag är säker på att vi kommer kunna studsa tillbaka, säger han till Fifas webbplats.

Första matchen i grupp E spelades på måndagen då Kanada slog Kamerun med 1–0.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning