Semestern hägrar för Minnesota

David Perron överlistade Wildmålvakten Devan Dubnyk. Bild: Lehtkuva/Dilip Vishwanat

Efter en fin grundserie ser det ut som att Minnesotas NHL-säsong slutar med ett präktigt magplask i slutspelet.

Laget förlorade också den tredje matchen i serien mot St Louis och ligger därmed under med 0–3 i matcher. I inledningen av matchen såg Minnesota närmast lamslaget ut och kunde skatta sig lyckliga över att de bara låg under med ett mål efter den första perioden. Så småningom fick laget fason på sitt spel men då stötte de på samma vägg som i de två första matcherna – målvakten Jake Allen. Han räddade 40 skott och har därmed stoppat 114 av 117 skott i de tre matcherna.

– Han är fantastisk. Jag är inte så bra på ord, jag använder mig inte av superlativer. Så jag säger helt enkelt fantastisk som ungefär är det största ord jag kommer på, sade lagkaptenen Alex Pietrangelo enligt NHL.com.

Minnesotas blåvita trio Mikko Koivu, Mikael Granlund och Erik Haula blev utan poäng i matchen. Jori Lehterä i St Louis var petad.

Att vända ett 0–3-underläge är oerhört svårt och just nu verkar det som att Minnesotas tränare Bruce Boudreau inte har några svar på hur vändningen ska ske.

– Jag tycker inte vi spelade så dåligt, sade han.

– Det är en sak jag inte tänker kritisera och det är vår insats. Spelarna kämpar ända till slutet och gör allt de kan. De vill förlänga serien men just nu fungerar det inte.

Columbus har hamnat i samma situation som Minnesota. Efter en strålande grundserie har väggen kommit emot i slutspelet. Columbus förlorade den tredje matchen mot Pittsburgh med 4–5 och ligger under med 0–3 i matcher.

Matchvinnare för Pittsburgh var Jake Guenzel som sköt tre mål, det tredje och avgörande kom i förlängningen.

Lehkonen målskytt för Montreal

Artturi Lehkonen sköt sitt första NHL-slutspelsmål när Montreal tog en bortaseger mot New York Rangers. Lehkonen satte pucken i krysset förbi en chanslös Henrik Lundqvist i Rangers mål.

En annan matchhjälte i 3–1-segern var Alexander Radulov som sköt ett mål och spelade fram till ett.

– Nästa match är massiv. De kommer att satsa stenhårt så vi måste vara starka igen men spela ännu bättre som lag, sade Radulov.

I och med segern leder Montreal matchserien med 2–1 i matcher.

Edmonton leder också med 2-1 i sin dust med San Jose. Edmonton vann den tredje matchen med 1–0.

FNB

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning