Semenya tvungen att stå över stortävling

Caster Semenyas rätt att tävla i de internationella stortävlingarna är fortfarande osäker. Bild: Geoffroy Van Der Hasselt AFP / Lehtikuva

Löpstjärnan Caster Semenyas saga fortsätter med nya vändningar. Inte ens Diamond League-tävlingsarrangörer tycks vara säkra om sydafrikanen får delta.

Enligt BBC kommer OS-vinnaren Semenya inte att löpa i dagens Diamond League-tävling i Marocko. Detta efter att den högsta domstolen i Schweiz tidigare i veckan dömt att löparen får tävla utan medicinering för att sänka nivån testosteron i kroppen, som det Internationella friidrottsförbundet beordrat, fram till den 25:e juni.

Efter att ha fått klartecken för att tävla meddelade Semenya att hon inte fått tillstånd att delta i Marocko, men detta förbud hävdes i sista stund. Trots grönt ljus var Semenya tvungen att tacka nej till inbjudan.

– Hon fick en inbjudan men har inte möjlighet att omorganisera sin tidtabell för att tävla i Rabat, säger arrangören Alain Blondel.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46