Segrarna behövde tid att smälta insikten – nu har jättevinsten i Eurojackpot nått sina ägare

Nej, hunden åt inte upp lottokupongen för de fyra personer som kammade hem drygt 22 miljoner euro per man. Bild: Mostphotos

Tre månader behövde de för att smälta faktumet att de vunnit den högsta summan på penningspel i Finland hittills. Nu har de fyra segrarna löst ut rekordvinsten på 90 miljoner euro.

En fredag i februari vann fyra personer huvudvinsten i den europeiska Eurojackpotdragningen. Kupongen hade lämnats in i Prisma-stormarknaden i Loimaa – men ingen löste ut vinsten.

I månader har spekulationerna varit i gång: Är kupongen borttappad? Har hunden glufsat i sig den? När Veikkaus, som står för penningspelet i Finland, vinsten till ära ordnade med ett fyrverkeri i Loimaa var det en och annan som funderade om segrarna fanns bland firarna.

Nu är mysteriet löst. Veikkaus meddelar att de fyra personer som tillsammans lämnat in kupongen i veckan har löst ut sina pengar. Per man kammar de hem 22,5 miljoner euro.

Veikkaus skriver i ett pressmeddelande att de fyra fortfarande var förvirrade och överväldigade av segern när de blev bjudna på tårta på spelmonopolet. De håller låg profil eftersom deras avsikt är att fortsätta livet som förr.

En av dem förklarade dröjsmålet med att kontakta Veikkaus med att hen behövde tillräckligt med tid för att ordna upp sina tankar. Var de har förvarat kupongen under hela den här tiden berättar de inte.

Eurojackpot spelas i arton länder. 90 miljoner euro är den högsta möjliga vinsten som har betalats ut fyra gånger under de sex år lottospelet har funnits.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03