Segern i Copa Libertadores ges inte till Boca Juniors

Här på arenan Santiago Bernabeu i Madrid, ska finalmatchen i sydamerikanska Copa Libertadores spelas i helgen.Bild: Lehtikuva-AFP/Mladen Antonov

Argentinska Boca Juniors tilldelas inte finalsegern i Copa Libertadores, som man begärt från det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol.

Conmebol avslår som väntat begäran, men Boca Juniors har tidigare sagt att man i så fall kommer att överklaga till Idrottens skiljedomstol (CAS).

Boca ville tilldelas titeln sedan returmötet skjutits upp vid två tillfällen, till följd av att motståndarlaget River Plates supportrar attackerat Boca Juniors spelarbuss. Conmebol beslutade då att matchen i stället ska spelas i Madrid i Spanien på söndag, för att avgöra vem som tar hem titeln.

Den första finalen, på Boca Juniors hemmaplan, slutade 2–2. Segraren i turneringen får en plats i klubblags-VM i Förenade Arabemiraten, som börjar nästa vecka.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22