Seger: "Vi behöver bli mer distinkta"

Kosovare Asllani (t.v.) var effektiv mot Chile med ett mål och en assist. Bild: Damien Meyer / AFP / Lehtikuva

Fart på bollen och mer distinkta i den sista tredjedelen jämfört med i matchen mot Chile. Det vill Sveriges lagkapten se i matchen mot Thailand.– Men det viktigaste är att vinna matchen, sedan hur vi gör det får vi se i dag, säger Caroline Seger.

Sverige lyckades till slut få hål på Chile och vinna premiären av fotbolls-VM med 2–0. Men efteråt talades det mycket om den svenska ineffektiviteten – trots 25 avslut var det inte speciellt många som innebar en farlig målchans.

– Det säger väl att vår effektivitet inte var tillräckligt bra. Man kan prata om kreativitet kontra effektivitet. I straffområdet handlar mycket om att uppfatta situationer. Det kanske är mer intuition där, jag vet inte hur många miljoner olika situationer som kan uppstå i ett straffområde beroende på var bollen kommer. Där måste vi bli bättre än senast, säger Sveriges tränare Peter Gerhardsson.

– Tjejerna jobbar på det här hela tiden, att bli effektivare.

Finns utrymme för förbättring

Seger säger att hon på det stora hela tycker att prestationen mot Chile var bra, men också att saker kan bli bättre.

– Det gäller att vi går ut och trycker till passningarna, får fart på bollen, blir mer distinkta i sista tredjedelen och är noggranna i försvarsspelet med tanke på att de har snabba spelare, säger Caroline Seger.

– Men det viktigaste är att vinna matchen, sedan hur vi gör det får vi se i dag.

Flera spelare har efter premiären konstaterat att det är kring och i straffområdet som Sverige har mycket att förbättra. Mittfältskreatören Kosovare Asllani gjorde ett av målen och spelade fram till det andra, men har fortfarande mer att bevisa, säger assisterande tränaren Magnus Wikman.

Alla tillgängliga

Att USA slog Thailand med 13–0 försöker Sverige mest glömma.

– Det är alltid jätteroligt att vinna matcher med många mål, men återigen är det viktigt att vi gör en bra prestation och vinner matchen. Vad USA har gjort och hur många mål de gjorde är helt ointressant för vår del, säger Seger.

Alla spelare är tillgängliga för spel i dag, men huruvida det blir några ändringar i startelvan är Gerhardsson förtegen om.

– Det får vi se, säger Gerhardsson.

Thailand i sin tur saknade sin förstamålvakt Waraporn Boonsing i storstryket mot USA.

Men mot Sverige är 29-åringen, som har haft problem med en fingerskada, tillbaka mellan stolparna. Därmed får Sukanya Chor Charoenying, som hade en tuff kväll mot USA, starta på bänken.

– Hon är vår rutinerade målvakt, men missade första matchen, hon var inte helt redo för spel då. Vi tar ut de spelarna som vi anser är tillräckligt friska för att spela, säger Thailands tränare Nuengrutai Srathongvian.

– Men hon spelar i dag.

Sverige–Thailand spelas i dag klockan 16.00

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning