Seger och förlust – Finland spelar bronsmatch i VM

Finland möter Norge i bronsmatchen i VM i Kina.

Damernas bandy-VM börjar få allt märkligare former. Turneringen spelas på naturis på en sjö i kinesiska Chengde. Matcherna spelas utan belysning vilket gör att de förkortats från 2 x 45 minuter till 2 x 30 minuter och iskvaliteten har också kritiserats under turneringen.

Då kvartsfinalerna skulle avgöras på fredag spelades bara en av fyra matcher medan de övriga tre ströks från programmet. Finland slog USA i den enda kvartsfinalen efter en verklig rysare.

Efter ordinarie speltid stod det oavgjort och inte heller förlängningen fällde ett avgörande. I straffläggningen var Finland vassare och kunde tack vare mål av Linda Lohiniva, Anne Tiippana och Susanna Simola ta sig till semifinal mot Ryssland.

Finlands segersiffror i kvartsfinalen skrevs 5–4 efter 2–2 i full tid och 0–0 i paus.

I semifinalen föll Finland med klara siffror. Ryssland var det bättre laget och tog hem segern med 4–0. I den andra semifinalen möttes Sverige och Norge och svenskorna tog hem segern med 5–0.

Bronsmatchen och finalen spelas 2 x 45 minuter på lördagen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46