Seger och förlust – Finland spelar bronsmatch i VM

Finland möter Norge i bronsmatchen i VM i Kina.

Damernas bandy-VM börjar få allt märkligare former. Turneringen spelas på naturis på en sjö i kinesiska Chengde. Matcherna spelas utan belysning vilket gör att de förkortats från 2 x 45 minuter till 2 x 30 minuter och iskvaliteten har också kritiserats under turneringen.

Då kvartsfinalerna skulle avgöras på fredag spelades bara en av fyra matcher medan de övriga tre ströks från programmet. Finland slog USA i den enda kvartsfinalen efter en verklig rysare.

Efter ordinarie speltid stod det oavgjort och inte heller förlängningen fällde ett avgörande. I straffläggningen var Finland vassare och kunde tack vare mål av Linda Lohiniva, Anne Tiippana och Susanna Simola ta sig till semifinal mot Ryssland.

Finlands segersiffror i kvartsfinalen skrevs 5–4 efter 2–2 i full tid och 0–0 i paus.

I semifinalen föll Finland med klara siffror. Ryssland var det bättre laget och tog hem segern med 4–0. I den andra semifinalen möttes Sverige och Norge och svenskorna tog hem segern med 5–0.

Bronsmatchen och finalen spelas 2 x 45 minuter på lördagen.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22