Seattle mästare i MLS

Seattle slog Toronto i finalen. Bild: Abbie Parr/Lehtikuva-AFP

Seattle Sounders är ligamästare i amerikanska MLS.Svenske landslagsmannen Gustav Svensson låg bakom två mål i 3–1-segern.

Hemma på Centurylink Fields konstgräs blev det en klar 3–1-seger i finalen mot Toronto – en match där den 32-årige landslagsmittfältaren skulle komma att spela en avgörande roll.

Svensson hade visserligen inte något finger med i spelet när nederländaren Kelvin Leerdam i den 57:e minuten avlossade ett skott som hade gått en bra bit utanför målet om det inte vore för att Torontos vänsterback Justin Morrow styrde in bollen i eget nät.

I samband med att Seattle utökade till 2–0 20 minuter senare förtjänade däremot Svensson desto mer kredd. Med en hård men schysst tackling vann han tillbaka bollen på offensiv planhalva, passade lagkamraten Nicolás Lodeiro som å sin sida lade upp bollen för spanjoren Victor Rodriguez som med ett fint avslut placerade bollen i mål.

När Toronto tryckte på för en reducering avgjordes matchen i stället åt det andra hållet. Gustav Svensson rensade bollen långt över på motståndarnas planhalva och kunde från eget straffområde se hur lagkamraten Raul Ruidíaz nådde den först och helt fri kunde skicka in 3–0 för Seattle.

Att Torontos Jozy Altidore tröstmålade på tilläggstid gjorde föga – Seattle Sounders höll undan och tog klubbens andra MLS-titel.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning