Sean Bergenheim fick nog – lämnade ordförandeposten i spelarfacket på grund av förtroendebrist

Sean Bergenheim sade upp sig efter ett år som ordförande för spelarfacket. Bild: Sebastian Backman / SPT

Det före detta NHL-proffset Sean Bergenheim har lämnat posten som ordförande för ishockeyns spelarfack. I ett öppet brev skriver Bergenheim att spelarfackets styrelse fattat beslut "som går emot vår strategi, vision och värst av allt spelarnas intressen".

Det blåser inom ishockeyns spelarfack SJRY. Sean Bergenheim lämnar posten som ordförande för facket på grund av förtroendebrist och han sparar inte på krutet då han berättar om bakgrunden till beslutet i ett inlägg på Twitter.

Bergenheim valdes till ordförande för facket i juni 2019. Mandatperioden är tre år men efter bara ett knappt år lämnar finlandssvensken nu sin post.

"På grund av avsaknaden av en enhetlig linje och brist på förtroende ser jag det som bästa lösningen att jag avgår som ordförande för spelarfacket", skriver Bergenheim.

Förtroendebristen Bergenheim talar om handlar om styrelsens beslut att motsätta sig nyanställningar vilket det enligt Bergenheim fanns ett stort behov för. Enligt Bergenheim måste facket skära ner sin verksamhet snarare än utveckla den på grund av styrelsens syn.

"Det går helt emot vår strategi, vår vision och värst av allt spelarnas intressen. Speciellt då man beaktar den rådande utmanande situationen med tanke på coronaviruset och kollektivavtalsförhandlingarna", skriver han.

Bergenheim skriver också att han och styrelsen har en avvikande syn på hurdan roll ordförande ska ha i facket.

"Spelarfackets styrelse anser att ordförande ska ha en tillbakadragen roll medan min uppfattning är att spelarfacket behöver en aktivt arbetande ordförande", skriver han.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning