Sea Allas premiär skjuts fram

Halvfärdigt havsbad. Bilden från taklagsölet för en månad sedan. Bild: Niklas Tallqvist

Den efterlängtade premiären för Sea Allas nya anläggning i Södra hamnen skjuts fram på obestämd tid. Premiären med inbjudna vipgäster och betalande badgäster var planerad till fredagen.

Något exakt datum för miljonprojektets invigning ges inte.

Byggbolaget Lehto Group och Helsinki Sea Allas dröjde ända till torsdagskvällen med att meddela om att premiären skjuts fram. Förbipasserande har de senaste dagarna med egna ögon kunnat konstatera att byggnadsarbetena verkar långtifrån klara.

– Tyvärr kan byggnaden ännu inte börja användas eftersom byggnadsarbetena ännu pågår. Vi fortsätter vårt samarbete med byggbolaget ännu en vecka framöver. Efter det vill vi öppna det helt färdiga havsbadet för våra kunder, säger Timo Metsälä, vd för Allas Sea Pool.

Enligt Metsälä beslöt man sig för att skjuta fram invigningen efter slutgranskningen på torsdagen.

– Vi vill att kundupplevelsen blir på alla sätt lyckad och därför öppnar vi anläggningen i slutet av nästa vecka, säger Metsälä, som lovar informera närmare i början av veckan.

Sea Allas som öppnades i fjol, men stängdes för tillbyggnadsarbetena i höstas, får bland annat en konsertscen, där livespelningar ska ordnas under sommarkvällar. Bland de inbokade banden finns bland annat svenska Mando Diao och 80-talsrockbandet Dingo.

Hela anläggningen ska kunna inrymma ungefär 3 800 gäster på en gång, och 10 000 under en och samma dag. Allas Sea Pool är just nu i färd med att rekrytera mer personal – bland annat ska badvakter få jobb.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning