Se video: Utomhusbadet vid Salutorget äntligen öppet

På torsdag var det äntligen dags för den officiella invigningen av Allas Sea Pool på Skatudden i Helsingfors.

Badinrättningen Allas Sea Pool har redan funnits på Skatuddskajen i två år, men utan bassänger, som blev färdiga i juni år. Nu var det dags för öppningen och det gick inte att ta miste på den dynamiska duon för Allas Sea Pool, Sophia Ehrnrooths och Raoul Grünsteins entusiasm.

– Det här är en plats som erbjuder stadsborna nya möjligheter att umgås i det offentliga rummet. Vi hoppas att så många som möjligt hittar hit, säger Ehrnrooth.

Allas Sea Pool håller öppet också vintertid. Främst är man spänd hurudan attraktionskraften är under den kalla årstiden. Grünstein tror att stället besöks av 300 000 besökare årligen.

– Investeringen har varit stor. Vi har investerat för 8,5 miljoner euro och den totala summan blir 10 miljoner euro. Det är en ganska tuff investering med tanke på att vårt hyreskontrakt med staden är bara 9 år.

Det sker mycket aktiviteter på Helsingfors stränder. Grünstein och Ehrnrooth tror att stadens invånare blivit aktivare och vill få ut mer av staden.

– Stränderna har länge varit tomma. Man har varit aktiv för att få använda utrymmet. Jag måste också säga att Helsingfors identitet som en stad vid havet har blivit starkare.

– Stadsborna vill själva forma stadsbilden. Det har vi upplevt med det här projektet där vi fått in 1 miljon euro genom gräsrotsfinansiering, säger Ehrnrooth.

Grünstein tror att det finns utrymme för nya projekt på Helsingfors strandlinje.

– Vi är bara glada för alla nya initiativ, säger Grünstein.

Glada företagare. Vd:n för Allas Sea Pool, Raoul Grünstein, och ordförande för Töölö Urban Sophia Ehrnrooth slog äntligen upp dörrarna för Allas Sea Pool. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning