Stor publik på gamlas dans i Mattlidens gymnasium

Elegant par. Kasper Lindholm och Camilla Lehtinen visade upp ett gediget kunnande på parketten. Bild: Tor Wennström

Det var drag under galoscherna när eleverna vid Mattlidens gymnasium i Esbo dansade de gamlas dans. Eleverna hade roligt i låtar som Lambeth Walk och Metallicas Nothing Else Matters.

De äldsta eleverna i Mattlidens gymnasium var fullt sysselsatta på fredag när man dansade i tre turer med publik allt från skolans minstingar till föräldrar och anhöriga. Gymnastiksalen var fyllt till bristningsgränsen med dansare och publik. I vimlet hittar HBL Camilla Lehtinen och Kasper Lindholm, som dansade tillsammans.

– Det har gått helt okej förutom några smärre misstag när jag trampade på Camillas klänning, säger Lindholm.

Lehtinen berättar att man övat på danserna ända sedan skolstarten i början av augusti. Efter dansen var det dags för eleverna att äta middag och bege sig på efterfest.

– Det blir en rolig kväll att se fram emot, säger Lehtinen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54