Se Vasa gymnasiums direktsändning på HBL.fi

Natalia Sirviö, Felicia Lindeman och Antonia Söderlund i intensiva förberedelser inför Vasa gymnasiums direktsändning i kväll. Bild: Selina Bäckström

Har du koll på vad Heikki Kaukoranta har gjort för Svenskfinland eller vad Humorgruppen KAJ sysslar med om dagarna? Allt detta och lite till får du veta i kvällens videosändning i tävlingen 10 min live. Gänget bakom Vasa gymnasiums direktsändning i kväll klockan 18 lovar bjuda på en perfekt torsdagskväll.

I kväll klockan 18 är det Vasa gymnasium som står i tur i det finlandssvenska projektet "10 min live", där skolornas tio minuter långa videosändningar ställs mot varandra och en vinnare ska röstas fram.

Temat för i år är "Det svenska språket i Finland" och i Vasa gymnasiums sändning som går under namnet "Österbottnisk talkshow med VB" utlovas en mix av dialekter, sång, gymnastik – och förstås humor så det förslår!

Här kan du se direktsändningen.

Vinnaren utses delvis utifrån hur stort intresse sändningen har väckt på nätet och utifrån vilken sändning en jury på fyra personer gillar bäst.

10 min live är ett projekt som nu förverkligas femte året i rad och som leds av företaget Nordpic Production med stöd av Svenska kulturfonden och i samarbete med HBL. Andra samarbetspartner är bland annat yrkeshögskolan Arcada, Unga Teatern och Svenska litteratursällskapet.

I årets jury sitter HBL:s nyhetschef Gunilla Celvin, Svenska litteratursällskapets kommunikationschef Marika Mäklin, Unga Teaterns konstnärliga ledare Meri Anna Hulkkonen och lektorn i mediekultur Fred Nordström från yrkeshögskolan Arcada.

Under fyra dagar får eleverna lära sig grunderna i denna form av medieproduktion och sköter sedan själva både sändningen och innehållet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning