Se upp i trafiken i dag – plåtpolisen lurar överallt

Nytt system. Riksväg 25 är med i Kommunikationsministeriets lista på stomvägar – en lista för prioritering av skötsel.Bild: VN-Arkiv/Lina Enlund

Se upp för plåtpoliserna i dag. Polisen genomför en massiv hastighetsövervakning i hela landet.

Det gäller att hålla hastighetsbegränsningen. Polisen genomför en intensifierad övervakning av hastigheterna i 24 timmar från och med klockan sex på morgonen.

120 av landets automatiska övervakningskameror är aktiva i dag. Dessutom kommer polispatruller att övervaka trafikbeteende och hastigheten på utvalda områden.

– Övervakningen fokuseras till områden där det har skett olyckor och där vi vet att folk kör för fort. Vi försöker också att rikta övervakningen till ställen som allmänheten har tipsat om, säger överkommissarie Dennis Pasterstein i ett pressmeddelande.

Polisen påminner om att hastighetsbegränsningarna är till för att minska antalet olyckor. Polisen vill öka trafiksäkerheten med denna övervakning.

Det finns ungefär 930 övervakningsstolpar i Finland. Polisen har publicerat en lista på Twitter på 40 av de 120 plåtpoliser som är aktiva i dag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00