Se hit föreningsaktiva – lär er om trakasserifri idrott på gratis seminarium

Tarja Krum och Saara Norrgrann fungerar som utbildare på seminariet Trakasserifri idrott. Bild: FSI / Janne Smeds

Sexuella trakasserier, trakasserier på grund av kön och osakligt beteende är problem som existerar inom idrotten. På onsdag arrangerar Finlands Svenska Idrott ett digitalt seminarium under rubriken Trakasserifri idrott som är öppet och gratis för alla.

Finlands Svenska Idrott ordnar på onsdag 13 januari ett digitalt seminarium om Trakasserfri idrott. Målsättningen med webbinariet är att öka kompetensen att motverka sexuella trakasserier, trakasserier på grund av kön och osakligt beteende inom idrotten.

Utbildningen riktar sig till alla som arbetar och verkar inom idrotten. Under utbildningen får deltagarna praktiska handlingsmodeller till att främja respektfull idrott. Kunskapsspridning om vad trakasserier innebär är en del av det förebyggande arbetet mot trakasserier inom finländsk idrott.

Utbildningen motsvarar Befolkningsförbundets och Finlands Centrum för Etik inom Idrottens (FCEI) "Häirintävapaa urheilu" -utbildning.

Det digitala seminariet hålls klockan 18.30–19.45 och inbjudan finns på Facebook med sökordet Trakasserifri idrott – webbinarium. Som utbildare fungerar Saara Norrgrann och Tarja Krum.

Klicka här för att komma till det digitala seminariet.

Mera information om seminariet fås av Tarja Krum (tarja.krum@idrott.fi).

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning