Se det snöar! Håll ut några dagar till, snart återvänder våren

Det plötsliga snöfallet på torsdagen blev ett litet bakslag för vårblommorna. Bild: Ari Sundberg/SPT

I dag på fredagen utlovas snö i norr och i öster, mestadels uppehåll och kallt i söder och väster. På söndag blir det varmare.

Medeltemperatur 6,3 grader. Normalt 4,1 grader.

Varmast: 24 och 27 april med 21 grader.

Kallast: 6 köldgrader den 12 april.

Första gången minst 20 grader den 23 april dvs. rekordtidigt.

Soligt och klart för 69 procent. Normalt 49 procent.

Nederbördsdagar 4. Normalt 11.

Det kalla och vintriga vädret fortsätter, meddelar Meteorologiska institutet på fredagsmorgonen. Det blir halvmulet eller mulet i landets västra och södra delar och ställvis kan det förekomma enstaka snöbyar. I Österbotten och Mellersta Finlands norra delar kan snöfallet vara mer ihållande.

Dagens högsta temperatur i landets västra och södra delar är mellan noll och plus fem grader. Det är kallare i norr och varmare i landets södra delar. På natten kan temperaturen sjunka under nollstrecket. Den nordliga till västliga vinden väntas blir måttlig till hård och minskar i styrka mot kvällen.

I landets östra och norra delar väntas ställvis ymnigt snöfall eller snöblandat regn. I stora delar av landets södra och västra delar varnas för halt väglag.

– Temperaturerna är inte speciellt ovanliga för årstiden, men den stora snömängden är mer ovanlig, säger jourhavande meteorolog Erik Saarikangas vid Meteorologiska institutet.

Enligt Saarikangas väntas vädret så småningom bli varmare under veckoslutet.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning