Se bilder: har Portugal funnit sin nästa tränare?

Cristiano Ronaldo lotsade Portugal till EM-titel vid sidan om Fernando Santos. Bild: GEORGI LICOVSKI

Tränare Fernando Santos är en av de största orsakerna till Portugals EM-triumf. Men under de avgörande stunderna i matchen var han inte ensam lots för laget. Portugal må väl ha fått sig en ny stjärntränare för framtida turneringar.

Den historiska EM-titeln kom på det svåraste tänkbara sättet för Portugal. Redan efter tjugofem minuter av spel tvingades laget byta ut sin största stjärna och kapten Cristiano Ronaldo på grund av skada. Då trodde största delen av åskådarna att spelet var kört för "Seleção". Men laget överraskade alla och knep sitt första EM-guld någonsin.

Mästare Fernando Santos (t.v.) och lärjungen Cristiano Ronaldo. Bild: IAN LANGSDON

I kampens hetta återvände även Ronaldo från sjukstugan för att stötta upp sitt lag. Denna gång vid sidan om planen. Och på vilket auktoritärt sätt! Stjärnan med flest matcher och mål i det portugisiska landslaget hojtade, viftade och gav minst lika mycket order åt spelarna på plan som tränaren Fernando Santos. Vad tycker du: skulle Ronaldo lämpa sig som tränare för Portugal?

Cristiano Ronaldo gav order som en erfaren tränare. Bild: IAN LANGSDON

Stjärnspelaren Ronaldo ville inte hålla sig borta från spelplan. Bild: SRDJAN SUKI

Reaktionerna hos den dynamiska duon efter att Portugal vunnit EM-guld var minst sagt enastående. Bild: GEORGI LICOVSKI

Den historiska kvällen slutade i eufori för knäskadade Cristiano Ronaldo. Bild: ABEDIN TAHERKENAREH

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning