SDP avslutar sina Nordea-konton efter Panamaskandalen

Antti Rinne skrev redan förra veckan att SDP inte kan vara kund hos Nordea efter Panamaavslöjandena. Bild: Martti Kainulainen

Socialdemokraterna har beslutat att säga upp sin kundrelation till Nordea, meddelar partisekreteraren Reijo Paananen på Twitter.

Ledningens verksamhet vägde tyngre i vågskålen än den goda servicen som banktjänstemännen erbjöd, skriver Paananen.

Beslutet kom inte som en överraskning eftersom partiets ordförande Antti Rinne redan förra veckan skrev på Facebook att SDP inte kan stanna kvar som kund på Nordea efter Panama-avslöjandena.

Också Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki har meddelat att partiet har för avsikt att byta bank.

Bakom Nordea-förtrytelsen ligger de så kallade Panama-avslöjandena, enligt vilka Nordeas enhet i Luxemburg grundade närmare 400 skatteparadisbolag i Panama och på de Brittiska Jungfruöarna åren 2004–2014.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54