Scouter behövde hjälp på iskallt norskt fjäll

På bilden den populära turistdestinationen Trolltunga, som ligger i västra Norge. Bodø, där de kalla scouterna räddades, ligger i norr. Bild: Lehtikuva/AFP/Tore Meek

Omkring 40 scouter fick i flera räddningsinsatser under måndagskvällen och natten hämtas med helikopter i samband med aktiviteter vid ett stort scoutläger i Bodø i norra Norge.

– Det har i stort gått bra. Vi har några lättare skador och några nedkylda scouter, säger räddningsledaren Frode Iversen.

Totalt är omkring 9 000 scouter från 30 länder samlade på lägret. Omkring 2 000 var ute på fjället natten till tisdagen.

Scouter brukar inte vara dåligt förberedda, säger Iversen.

– Samtidigt är det möjligt att det nordnorska sommarvädret inte är riktigt som de väntat sig, säger han, och tillägger att det är "närapå vinterkänsla".

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46