Scooby Doo sjukpensioneras – Åland får ny polishund

Blivande polishund Kohu är redo för nya utmaningar. Bild: Ålands polis

Ålandspolisens mångåriga medarbetare, polishunden Scooby Doo, lider av en så allvarlig ryggskada att han tvingas lägga polishalsbandet på hyllan.

I fortsättningen får de åländska skurkarna i stället se upp för den belgiska vallhunden Kohu, som anlände till Åland förra veckan. Kohus träning är i full gång under husse överkonstapel Magnus Gustafssons vakande öga, och om han klarar alla de officiella testerna inleder han sitt värv som polishund 2018. Förutom den normala skolningen till patrullhund avlägger Kohu tilläggsstudier där han specialiserar sig på att nosa upp narkotika.

Kohu är cirka ett år gammal och hans registrerade namn är Ruutipussi Xsy. Sitt första år har han tillbringat hos matte Emilia i Kannus där han fått en grundläggande skolning i polishundens baskunskaper.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46