Schumers häcklare ångrar sig

Amy Schumer. Arkivbild. Bild: EPA/URS FLUEELER

Mannen som riktade en sexistisk kommentar mot den amerikanska komikern Amy Schumer i Stockholm nyligen förklarar sig nu. – Det var absolut inte meningen att låta sexistisk eller kränkande, säger den ångerfulle mannen.

Det var under Amy Schumers ståupp-show på Hovet i Stockholm i onsdags som mannen ropade "show us your tits" ("visa brösten") åt Schumer. Hon gav honom svar på tal och fick honom till slut utslängd till publikens jubel.

Mannen berättar att han var berusad och fick infallet att det skulle vara "kul att häckla lite" för att se vad som skulle hända när showens rutin rubbades. Häcklandet är något han sett på många ståupp-shower, berättar han.

– Det vart lite fel. Men sättet hon körde över mig på var klockrent, det var just det jag var ute efter, säger mannen, som inte vill uppge sitt namn, till PP3 i Sveriges Radio.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet i både svenska och utländska medier, och mannen säger att han mår dåligt över sitt handlande.

– Jag mår skit. Jag har full respekt för kvinnor, säger han, och förnekar uppgifterna att han skulle ha upprepat orden ytterligare en gång.

Tidigare har många fans spekulerat i om hela tilltaget var uppgjort på förhand. "Planterat kanske? Komiker gör det hela tiden." "Mest sannolikt en person som arbetar med Amy för publicitet", är ett par kommentarer under klippet som publicerats på Schumers Facebooksida. Arrangören Behrang Shahrokni har avfärdat spekulationerna:

– Det var absolut inte ett planerat inslag. Vi var i Oslo i går och det skedde ingenting där, säger han till Expressen.

nöje

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning