Scenstormaren identifierad som seriesabotör

När Surie från Storbritannien framförde bidraget "Storm" sprang en man upp på scenen och slet åt sig mikrofonen. Bild: Lehtikuva/AFP/Francisco Leong

Den man som sprang upp på scenen under Eurovisionfinalen har identifierats. Enligt flera medier rör det sig om en man som kallar sig "Dr AC" – och det är inte första gången han ställer till med liknande tilltag.

I januari stormade han till exempel scenen under den brittiska prisgalan National Television Awards innan han motades bort av konferencieren. Tidigare i våras försökte han även sabotera finalen av brittiska "The voice", skriver The Guardian.

Enligt mannens eget Twitter-konto är han en "filosof, activist och dj", som är baserad i London, och i sommar säger han sig planera att ge ut en bok.

Det var under brittiska Suries bidrag som mannen och ryckte åt sig mikrofonen. Han ska då ha hunnit skrika "Nazister i brittisk media, vi kräver frihet" innan han tvingades av scenen av säkerhetspersonal.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning