Savon Sanomat: Poliserna ska få utbildning i sociala medier – får inte skriva rasistiskt ens på fritiden

Bild: Lehtikuva:Roni Rekomaa

Polisens personal ska inom en snar framtid genomgå en kurshelhet där de bland annat lär sig hur man beter sig på sociala medier. Varje polisanställd ska också diskutera värdefrågor med sin chef under det årliga utvecklingssamtalet.

Värdefrågor utsågs till årets specialtema för polisens utvecklingssamtal på riksnivå, rapporterar Savon Sanomat. Rättvisa, yrkesskicklighet, serviceprincipen och personalens välbefinnande är frågor som ska diskuteras med varje anställd, uppger Polisstyrelsen.

Det här initiativet kommer i efterdyningarna av fjolårets uppmärksammade inlägg i polisens slutna Facebookgrupp. Utomstående personer kom åt att läsa rasistiska inlägg i den slutna gruppen. Polisstyrelsen vill inte att förtroendet för polisen äventyras genom liknande incidenter.

Inte ens under fritiden ska en tjänsteman inom polisväsendet utnyttja yttrandefriheten till att uttrycka sig rasistiskt, kränkande eller diskriminerande, slår Polisstyrelsen fast.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning