Savon Sanomat: Chauffören i olycksbussen i Kuopio gav sig på en ungdom – kommunen förbjöd honom att köra skolskjuts

Bild: Lehtikuva/Timo Hartikainen

Den 67-årige busschauffören som körde av vägen i närheten av Kuopio, orsakade en 16-årig ungdom skråmor i mars. Till följd av incidenten bestämde kommunen att 67-åringen inte längre får köra skolskjuts.

Övertorneås skolskjutsansvariga Marja-Leena Laitinen säger i en intervju med tidningen Savon Sanomat att chauffören i olycksbussen i Kuopio tidigare i våras gav sig på en ungdom.

Enligt Laitinen blev chauffören arg på en mopedbilsförare som svängde in framför bussen. Busschauffören bromsade kraftigt och kunde undvika en krock. Därefter steg han ut ur bussen och skrek åt mopedbilsföraren. Efter ordväxlingen drog busschauffören ut ungdomen ur mopedbilen. Ungdomen fick lindriga skråmor i grälet. Till följd av incidenten beslutade kommunen att de inte längre kommer att anlita busschauffören för att köra skolskjuts i Övertorneå.

Fyra personer dog den 21 augusti i en allvarlig trafikolycka i Kuopio. Polisen misstänker busschauffören för fyra fall av grovt dödsvållande, 22 fall av grovt vållande av skada samt grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Uppdatering 8.9 klockan 20.55: Rubriken ändrad till att chauffören gav sig på mopedbilsföraren, inte förgrep sig på honom.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning