Sauri överväger kandidatur i kommunalvalet

Biträdande stadsdirektör Pekka Sauri funderar på att kandidera i näst års kommunalval. Bild: Niklas Sandström

Pekka Sauri (Gröna), som är biträdande stadsdirektör med ansvar för byggnads- och miljöväsendet i Helsingfors, överväger att ställa upp som kandidat i kommunalvalet.

Medlemskap i stadsfullmäktige är en förutsättning för att man ska kunna bli vald till ny borgmästare eller biträdande borgmästare i stället för den nuvarande stadsdirektören och de biträdande stadsdirektörerna. Stadsdirektörstjänsterna avskaffas i slutet av maj.

Sauri säger till FNB att han naturligtvis är intresserad av alla tjänster han kan få. Men han tänker inte söka någon tjänst som sektorchef.

– Om jag fortsätter hos staden måste det ske via val. När jag jobbat mycket för Helsingfors ganska länge så vill jag förstås fortsätta med det på ett sätt eller ett annat. Men på vilket sätt – det överväger jag i höst, säger Sauri.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning