Sauri blir konsult

Anni Sinnemäki drog i januari det längre strået i kampen om De Grönas borgmästarkandidatur. Pekka Sauri valde sedan att inte ställa upp i kommunalvalet. Bild: Lehtikuva / Antti-Aimo-Koivisto

Inte en dag utan arbete. Från och med hösten jobbar Pekka Sauri på en kommunikationsbyrå.

Den förre biträdande stadsdirektören i Helsingfors med ansvar för byggande Pekka Sauri, 63 år, blev den sista maj av med jobbet i Helsingfors stadshus. Men han behövde inte vara många dagar arbetssökande. I själva verket var det arbetet som letade upp honom.

– Vi får erfarenhet och kunnande på chefsnivå om sociala medier, säger Harri Saukkomaa vid kommunikationsbyrån Tekir till Markkinointi & mainonta.

Efter reformen av ledarskapssystemet fanns det inte längre jobb för Sauri vid staden. Hans anställning löper ut den sista augusti. Från den första september är han konsult vid Tekir.

Pekka Sauri ville fortsätta som biträdande borgmästare i "den nya staden" men han förlorade på vintern klart i De Grönas interna omröstning mot Anni Sinnemäki.

Sauri var biträdande stadsdirektör sedan 2003 och han är mycket omtyckt bland stadsborna tack vare ett piggt grepp på Twitter och Facebook. Enligt kritikerna ville HBL-kolumnisten Sauri inte riktigt delta i offentliga diskussioner om projekt som han ansvarade för och som gått snett.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning