Sauli Niinistö besöker USA också i september

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

President Sauli Niinistö besöker USA också i september. Niinistö och fru Jenni Haukio besöker Minnesota mot slutet av månaden. Resan är en del av programmet under Finlands 100-årsjubileum.

Presidentparet deltar bland annat i huvudevenemanget vid amerikafinländarnas Finnfest. De kommer också att delta i en konsert med stadens orkester under ledning av chefsdirigent Osmo Vänskä fredagen den 22 september. Presidenten tar också emot en hedersdoktorsgrad i juridik tilldelad av stadens universitet.

Presidentparet besöker också New York under resan lopp där Sauli Niinistö ska närvara under inledningsveckan av FN:s generalförsamling. De kommer också att hinna med ett besök till Washington där den finska ambassaden firar jubileumsåret.

I går meddelades att Niinistö besöker USA mot slutet av den här månaden. Han träffar president Donald Trump i Washington den 29 augusti. Det är första gången presidenterna träffas.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46