Sauli Niinistö besöker USA också i september

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

President Sauli Niinistö besöker USA också i september. Niinistö och fru Jenni Haukio besöker Minnesota mot slutet av månaden. Resan är en del av programmet under Finlands 100-årsjubileum.

Presidentparet deltar bland annat i huvudevenemanget vid amerikafinländarnas Finnfest. De kommer också att delta i en konsert med stadens orkester under ledning av chefsdirigent Osmo Vänskä fredagen den 22 september. Presidenten tar också emot en hedersdoktorsgrad i juridik tilldelad av stadens universitet.

Presidentparet besöker också New York under resan lopp där Sauli Niinistö ska närvara under inledningsveckan av FN:s generalförsamling. De kommer också att hinna med ett besök till Washington där den finska ambassaden firar jubileumsåret.

I går meddelades att Niinistö besöker USA mot slutet av den här månaden. Han träffar president Donald Trump i Washington den 29 augusti. Det är första gången presidenterna träffas.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning