Saudiarabien ger pengar till Jemen – sköt ned robot som rebellerna avfyrat

En iransk robot visas upp under en parad i landet. Roboten är av en sort som Saudiarabien hävdar att Iran beväpnat Huthirebellerna med. Arkivbild Bild: TT/AP/Vahid Salemi

Saudiarabien kommer att föra över två miljarder amerikanska dollar till den jemenitiska centralbanken.

Jemens president och premiärminister har desperat bett om pengar för att tackla hälsoproblemen med bland annat svältrisk och undernäring, i det krigshärjade landet.

Saudiarabien leder en koalition som krigar mot de Iranstödda huthirebellerna i landet, och står inför ett budgetunderskott bland annat på grund av sjunkande oljepriser.

Samtidigt uppger Saudiarabien att man skjutit ned en robot som avfyrats från Jemen, medan huthirebeller uppger att man skjutit två robotar över gränsen. Sedan november har ett flertal robotar avfyrats mot Saudiarabien, som uppger att man skjutit ner samtliga.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46