Saudiarabien bryter med Kanada

Kanadas kritik har framförts av bland andra utrikesminister Chrystia Freeland. Bild från ett annat sammanhang.Bild: TT-AP/Marco Ugarte

Saudiarabien kapar många av sina förbindelser med Kanada, i protest mot vad som kallas inblandning i landets interna angelägenheter.

Bland annat kallas den saudiske ambassadören hem från Kanada, och den kanadensiske ambassadören förklaras persona non grata. Handelsförbindelser stryps också.

– Kungadömet Saudiarabien... accepterar inte inblandning i landets interna angelägenheter, heter det i en kommuniké från det saudiska utrikesdepartementet.

Kanada har den gångna veckan kritiserat Saudiarabien för behandlingen av rättighetsaktivister, i synnerhet den kände Raif Badawi och hans anhöriga, i den hårt styrda diktaturen.

– Mycket oroad av att höra att Samar Badawi, syster till Raif Badawi, har gripits i Saudiarabien, twittrade Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland i torsdags, och tillade att hon manar till ett frisläppande av båda syskonen.

Den kände bloggaren Raif Badawi sitter fängslad sedan flera år tillbaka. Hans fru och barn har bosatt sig i Kanada.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00